
UWV gebruikt gegevens uit de aangiften loonheffingen over 2024 om te berekenen of de werkgever recht heeft op het loonkostenvoordeel (LKV), lage-inkomensvoordeel (LIV). Controleer de voorlopige berekening Wtl vóór 1 mei 2025.
Klopt de voorlopige berekening Wtl niet door onjuiste gegevens in de aangiften? Dan kun je deze aangiften tot 1 mei 2025 corrigeren bij de Belastingdienst. Hoe je dat doet, lees je in ‘Hoofdstuk 14 Aangiften corrigeren’ in het Handboek Loonheffingen 2024 op Belastingdienst.nl.
Aanvraag doelgroepverklaring LKV nog in behandeling?
Als de aanvraag van de werknemer voor een doelgroepverklaring LKV op 31 januari 2025 nog in behandeling was, staat dit LKV niet in de voorlopige berekening. Zodra de doelgroepverklaring LKV wordt toegekend, kun je de indicatie voor het LKV alsnog op ‘ja’ zetten. Dat doe je door vóór 1 mei een correctie door te geven aan de Belastingdienst.
Onjuiste berekening om andere reden
Heb je de aangiften loonheffingen wel juist ingevuld, maar denk je dat de voorlopige berekening niet klopt? Of heb je na 15 maart geen voorlopige berekening ontvangen, terwijl je wel recht denkt te hebben op een tegemoetkoming uit de Wtl? Neem dan zo snel mogelijk contact met UWV op.
Overgang van onderneming
Als de werkgever in 2024 een onderneming heeft overgenomen, heeft hij recht op de resterende duur van een doelgroepverklaring LKV van overgenomen personeel. Controleer in dat geval of de doelgroepverklaring in de voorlopige berekening staat en of het vinkje bij jouw onderneming staat. Een eventuele correctie kun je vóór 1 mei aan de Belastingdienst doorgeven.