Ben je geïnteresseerd in loon- en salarisadministratie en wil je je op dit gebied ontwikkelen? Dan is de opleiding Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®) dé manier om jouw kennis omtrent loonadministratie te vergroten. Leer hoe je een goede loonadministratie opzet en ontwikkel jouw inzicht in de huidige wet- en regelgeving. Op basis van actuele stof en praktijkgerichte voorbeelden maak je je de lesstof eigen. Na afronding van deze PDL-opleiding ben je in staat om zelfstandig een loonadministratie te voeren, loonberekeningen te maken en specifieke vragen hierover te beantwoorden. Ook kun je de wijzigingen in de wetgeving op de juiste manier toepassen. Met deze opleiding behaal je het officiële diploma Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®) van de Nederlandse Associatie voor Examinering. Het Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®) van Markus Verbeek Praehep wordt door het bedrijfsleven zeer gewaardeerd en biedt je mooie carrièrekansen als financieel-administratief medewerker.
Jouw resultaat
- Het PDL-diploma is een must voor salarisadministrateurs en staat zeer goed op je cv
- Je beschikt over alle inhoudelijke kennis en vaardigheden die elke salarisadministrateur in Nederland in de basis nodig heeft
- Na registratie bij het NIRPA mag je de NIRPA-titel RSa voeren
- Je bent beschikbaar voor de markt waar een groot tekort aan salarisadministrateurs is
Voor wie?
Je wilt je graag ontwikkelen op het gebied van loon- en salarisadministratie. Je doet nu al administratief werk, maar wilt je graag specialiseren en meer kans maken op promotie. Vergroot jouw carrièrekansen met de opleiding Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®).
Aanpak Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®)
Deze PDL-opleiding biedt je de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om je verder te ontwikkelen binnen je functie als loonadministrateur. Je raakt vertrouwd met aspecten van arbeidsrecht waar je mee te maken hebt in de praktijk. Daarnaast komt het onderwerp loonheffing uitgebreid aan de orde. Je krijgt les van ervaren docenten die je helpen de geleerde kennis direct toe te passen in de praktijk. Dit doen zij onder andere door tijdens de bijeenkomsten de theorie steeds te koppelen aan concrete en herkenbare praktijkopdrachten. Hiermee ga je vervolgens zelf actief aan de slag. Door de opzet en het tempo kun je deze opleiding prima combineren met je werk.
Voorbereiding en studiebelasting
Het doornemen van de theorie en het maken van de thuisopdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 5-7 uur per studiebijeenkomst.
Online leeromgeving
Tijdens de opleiding heb je toegang tot onze online leeromgeving. Hierin staat alle praktische informatie over je opleiding. Ook heb je de mogelijkheid om te communiceren met je docenten en medestudenten. Daarnaast kun je voor elk onderwerp van je studie kennisclips bekijken. Zo heb je altijd en op elk tijdstip een docent bij de hand die het nog eens uitlegt en kun je je kennis opfrissen over onderwerpen die tijdens de les zijn besproken. Met de memotrainer word je extra voorbereid op het examen.
Vervolgopleidingen
- Vakopleiding Payroll Services (VPS®)
- Updatesessie Salarisadministratie
- HBO Associate degree Payroll Services
- HBO Bachelor Management Payroll Services
Klassikaal, e-learning of virtual classroom
Je kunt het Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®) klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.
Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.
Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.
Opleiding met startgarantie
Wij garanderen dat deze opleiding van start gaat in virtual classroom. Onze startgarantie geldt voor alle gepubliceerde startmomenten. Dat betekent dat er altijd minstens één virtuele klas beschikbaar is. Daarnaast geldt dat er vrijwel altijd klassikale opleidingen starten.
Het inschrijfgeld bedraagt € 3.224,00 per persoon (excl. BTW).