Dit kan op locatie en ook online:
Data en locaties:
- 16 november: Rotterdam en online (hybride)
- 22 november: Zwolle
- 24 november: Eindhoven
- 29 november: Amsterdam
- 2 december: Bunnik en online (hybride)
Maximaal 50 deelnemers per locatie, interactief en praktisch.
Inschrijven Nationale Salarisdag
Programma voor 2022
Wat staat er op het programma voor 2022?
- Gerichte vrijstelling thuiswerkvergoeding
- Vrije ruimte weer terug naar 1,7% over eerste € 400.000 en 1,18% daarboven
- Herziening lage WW-premie bij overwerk weer in werking
- Compensatie transitievergoeding bij einde bedrijf wegens ziekte
- Invoering Subsidieregeling STAP-budget (leer- en ontwikkelbudget)
- Betaald ouderschapsverlof vanaf augustus 2022
- Invoering gedifferentieerde premie Aof
- Bijtelling elektrische auto in 2022 16 procent (cap omlaag naar € 35.000).
Verkiezingen
In maart hebben we verkiezingen gehad. Wie gaat er regeren? We weten het nog steeds niet. Er is ook nog geen regeerakkoord.
Wat we wel kunnen verwachten is verhoging van het minimumloon (per uur). Daarnaast ligt ook nieuwe wet- en regelgeving rond flexwerk voor de hand. Welke adviezen van de Commissie Borstlap en de SER worden verder uitgewerkt? En hoe gaat het nu verder met het toeslagenstelsel?
En wat gaat er gebeuren met de maatregelen rondom zelfstandigen, zoals de Webmodule Beoordeling Arbeidsrelatie?
Belangrijke wetten
Wat niet wijzigt, maar waar de salarisadministrateur wel continu alert op moet zijn, is de privacy van de werknemer en het verwerken van persoonsgegevens in het personeelsdossier. De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) bestaat inmiddels zo’n drie jaar, maar blijft een hot item.
De Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) is er sinds 1 januari 2020 en er zijn inmiddels al verschillende uitspraken verschenen. De transitievergoeding vanaf dag 1, de hoge en lage WW-premie, betere bescherming van de oproepkracht, de cumulatiegrond et cetera. Een wet die veel impact heeft op de salarisadministratie.
Ook de werkkostenregeling (WKR) is een regeling waar de salarisadministrateur veel mee bezig is. Zeker nu er weer een gerichte vrijstelling voor thuiswerkkosten vrijkomt. De vrije ruimte gaat in 2022 weer omlaag.
De nieuwe pensioenwet (wetsvoorstel toekomst pensioenen) treedt een jaar later in werking dan eerder gepland: per 1 januari 2023.
Een werknemer kan al wel in aanmerking komen voor een Regeling voor vervroegde uittreding (RVU). De werkgever betaalt tot 31 december 2025 geen belasting over de RVU-uitkeringen als de werknemer maximaal 3 jaar voor zijn AOW stopt met werken.
De nieuwe definitie van het begrip Inkomstenverhouding (IKV) zou ook per 1 januari 2022 ingaan, maar deze is uitgesteld naar 1 januari 2023. Het Besluit IKV is inmiddels gepubliceerd. Dit besluit is van grote invloed voor de inrichting van de salarisadministratie.
Kortom: dat er wat gaat veranderen per 1 januari 2022 is zeker, maar dit jaar wijzigt er niet zoveel vanwege het demissionair kabinet. Het Belastingplan 2022 kent weinig nieuwe maatregelen. Maar werk aan de winkel is er voor de salarisadministrateur altijd. Zorg dat je goed voorbereid bent, ook op toekomstige wijzigingen.
Beoordeling in 2020:
De Nationale Salarisdag is in 2020 door de deelnemers beoordeeld met een 8,7!
Sprekers:
Heleen Elbert, Melanie Hermes, Richard Lukken, Joyce Paashuis, Ron Mulder, Casper Mons.
Onze partners zijn:
Loket.nl (hoofdsponsor), Exact, a/s Works, Strictly People, Nmbrs, Accountancy Gemak en MarkusVerbeekPraehep.
KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE EN AANMELDEN