Het oude businessmodel van de clichématige salarisverwerker – die handmatig gegevens inklopt onder een systeemplafond in een stoffig afgezonderd kamertje – lijkt definitief op zijn retour. Zeker nu salarisadministratietools het werk verregaand hebben geautomatiseerd.
Een salarisverwerker creëert niet alleen onderscheidend vermogen door een scherp tarief te bieden. Ook is het cruciaal om ondernemers en leidinggevenden van advies te kunnen voorzien. Een salarisadministrateur moet over complexe materie – met name wet- en regelgeving – mee kunnen praten.
Salarisadviseur
Het businessmodel van uurtje-factuurtje heeft plaatsgemaakt voor een as-a-service-model. Wat tien jaar geleden al voorspeld werd, namelijk dat de salarisadministrateur steeds meer een salarisadviseur wordt, is nu werkelijkheid geworden.
Positieve invloed
Wat kan deze trend voor jouw organisatie betekenen?
Salarisadministratie gaat om meer dan alleen loonstrookjes. Het gaat om alle gegevens die van belang zijn voor een effectieve en efficiënte bedrijfsvoering. Aangezien salarissen veelal de belangrijkste kostenpost zijn binnen organisaties, kan de visie van de salarisadministrateur een flinke, positieve invloed hebben op de winst en voegt dus enorme waarde toe als dit correct wordt gedaan en gerapporteerd. Unit4 Personeel & Salaris maakt dit mogelijk.
Adviseer over impact regelgeving
Aan de salarisadministrateur de taak om de impact van wijzigingen in wet- en regelgeving te analyseren en hierover de directie te adviseren. Denk hierbij – naast de WAB – aan wet- en regelgeving met betrekking tot pensioenen, verzekeringen, privacy, cao’s, subsidie en wat dacht je van geopolitieke ontwikkelingen, zoals de Brexit? Er zijn geen standaardcursussen en trainingen die salarisverwerkers hiervoor klaarstomen, maar met Unit4 Personeel & Salaris heeft jouw organisatie zeker een voorsprong!