In een markt waar de vraag naar salarisadministrateurs onverminderd hoog is, lijkt het misschien eenvoudig om een nieuwe baan te vinden. Toch wil je niet zomaar ‘ergens’ terechtkomen, maar bij een organisatie waar je echt op je plek zit. Om dat te bereiken, is het belangrijk om jezelf professioneel en onderscheidend te presenteren, zowel op je cv als op LinkedIn.
Een cv en LinkedIn-profiel die jouw aandacht voor detail, betrouwbaarheid en impact benadrukken, kunnen het verschil maken. Hoe pak je dat aan? In deze blog vind je waardevolle tips om jouw cv en LinkedIn-profiel te optimaliseren en jezelf beter zichtbaar te maken als salarisadministrateur.
1. Laat de cijfers voor je spreken
Cijfers en resultaten zijn dé manier om je impact als salarisadministrateur zichtbaar te maken. Heb je kostenbesparingen gerealiseerd, processen efficiënter gemaakt of het aantal fouten verlaagd? Geef dit helder aan. Recruiters en managers willen graag weten wat jouw bijdrage is geweest. Voorbeelden zijn:
- “Efficiëntie in de salarisverwerking met 30% verhoogd door automatiseringsprojecten.”
- “Maandelijks 15% besparing op de verloningskosten door optimalisatie van processen.”
Met concrete cijfers maak je jouw resultaten meetbaar en geef je een duidelijk beeld van de impact die je in je rol hebt.
2. Omschrijf jouw rol in begrijpelijke termen
Niet iedereen heeft een goed beeld van wat salarisadministratie precies inhoudt. Het is aan jou om duidelijk te maken waarom jouw werk essentieel is voor een soepel functionerende organisatie. Vermijd vakjargon en leg jouw werkzaamheden uit in begrijpelijke taal. Bijvoorbeeld:
- “Verantwoordelijk voor de tijdige en foutloze verwerking van salarissen voor 500 medewerkers, wat resulteert in tevreden medewerkers en minimale vragen over de salarisuitbetaling.”
Zo maak je jouw werkzaamheden relevant en begrijpelijk voor een breder publiek, inclusief managers zonder financiële achtergrond.
3. Gebruik professioneel profielbeeld en krachtige kopregel
Op LinkedIn is de eerste indruk cruciaal. Zorg daarom voor een nette, professionele profielfoto waarin je toegankelijk en betrouwbaar overkomt. Besteed daarnaast aandacht aan je kopregel, die direct onder je naam staat. Dit is jouw mini-elevator pitch en moet recruiters in één oogopslag laten zien wat je kunt. Een voorbeeld van een sterke kopregel:
- “Ervaren Salarisadministrateur | Specialist in nauwkeurige en efficiënte salarisverwerking”
Hiermee laat je meteen zien dat je ervaren bent, en dat jouw focus ligt op zorgvuldigheid en efficiëntie, essentiële kwaliteiten in jouw vakgebied.
4. Blijf jezelf ontwikkelen en deel dit ook
Continu bijleren is cruciaal, zeker binnen salarisadministratie waar regelgeving en software voortdurend veranderen. Heb je recent een certificaat behaald of een training gevolgd? Vermeld dit dan prominent op zowel je cv als LinkedIn-profiel. Dit laat zien dat je investeert in je vakgebied en altijd op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen. Denk aan:
- Het behalen van certificaten zoals PDL of VPS.
- Deelname aan cursussen over nieuwe salarissystemen of fiscale updates.
Deze extra’s onderstrepen jouw toewijding en zorgen ervoor dat je gezien wordt als een professionele, leergierige specialist.
5. Vraag om aanbevelingen
Een aanbeveling op LinkedIn kan je betrouwbaarheid en professionaliteit extra benadrukken. Vraag bijvoorbeeld een leidinggevende, collega of hr-professional om een korte aanbeveling. Dit werkt vooral goed als ze iets vertellen over hoe het is om met jou samen te werken en jouw vaardigheden.
Een aanbeveling waarin jouw oog voor detail, nauwkeurigheid en verantwoordelijkheidsgevoel worden genoemd, kan net dat duwtje in de rug zijn voor potentiële werkgevers om jou uit te nodigen voor een gesprek.
6. Maak gebruik van een overzichtelijk format
Een overzichtelijk cv werkt altijd in je voordeel. Recruiters moeten snel kunnen zien wie je bent en wat je kunt.
Maak gebruik van duidelijke kopjes, witruimte en bullet points om je cv scanbaar te maken. Vermijd onnodige versieringen of kleuren; houd het strak en zakelijk, zodat de inhoud de aandacht trekt.
Een goed gestructureerd cv zorgt ervoor dat recruiters de informatie snel kunnen verwerken en makkelijker de waarde van jouw ervaring inzien.
Extra tips?
Wil je meer tips over het opstellen van een cv of LinkedIn-profiel voor salarisadministrateurs, of een whitepaper ontvangen met een uitgebreide handleiding? Laat een reactie achter of stuur een berichtje! Met deze praktische stappen zet je jezelf in de spotlight en zorg je ervoor dat jouw volgende werkgever niet om jou heen kan.
Eva Boschman is Recruiter Salarisadministratie bij Strictly People: werving & selectie van salarisadministrateurs.
In haar blog geeft Eva elke twee weken haar kijk op de arbeidsmarkt van salarisadministratie.
Benieuwd naar de vacatures van Strictly People? Bekijk ze op de website van Strictly People. Of neem contact op met Eva via eva@strictlypeople.nl of 0639045215.