Klaar om je vakkennis weer een stevige opfrisbeurt te geven?! Tijdens de Fiscount Kennismarathon heb je de keuze uit een uitgebreid assortiment aan inspirerende online én fysieke cursussen, waaruit jij je ideale cursusprogramma kunt samenstellen. Je update ontspannen je kennis en bereikt fluitend je leerdoelen. Een marathon was nog nooit zo verfrissend. Loop jij een kennisrondje mee? Bekijk hier welke cursus we aanbieden op het gebied van Arbeidsrecht.
6 november:
- Highlights arbeidsrecht 2023 en preview 2024
- De flexibele arbeidsrelatie: hoe is het en hoe wordt het? (heden en nabije toekomst)
8 november:
9 november:
6 november
Highlights arbeidsrecht 2023 en preview 2024
Het arbeidsrecht wijzigt doorlopend door nieuwe wetgeving, maar vooral ook als gevolg van jurisprudentie. Tijdens deze cursus blikken we terug op ontwikkelingen uit 2023 en vooruit op wat er in 2024 op stapel staat aan nieuwe regelgeving. Zoals bekend is het kabinet van plan om de arbeidsmarkt (opnieuw) bij te sturen. Daarbij worden de pijlen met name gericht op oproepcontracten, overeenkomsten voor bepaalde tijd en het uitzendcontract. Tijdens deze bijeenkomst kiezen we voor een praktische benadering van de ontwikkelingen in 2023 en de plannen voor 2024 met handige tips voor de dagelijkse praktijk van de werkgever.
Highlights arbeidsrecht 2023 en preview 2024 – Fiscount
De flexibele arbeidsrelatie: hoe is het en hoe wordt het? (heden en nabije toekomst)
De flexibele arbeidsrelatie ligt eigenlijk altijd wel onder het vergrootglas. Eerst was er de ‘Wet werk en zekerheid’ met allerhande beperkingen. De ‘Wet arbeidsmarkt in balans’ wierp nog eens extra drempels op voor de flexibele arbeidsrelatie. Nu heeft de minister er allerlei plannen voor. Hoe adviseer je de werkgever op de juiste wijze, als flexibele arbeid toch een belangrijke factor is in zijn bedrijfsvoering? In dit webinar hoor je de ins en outs over flexibele arbeidscontracten, zoals die nu zijn en straks worden.
De flexibele arbeidsrelatie: hoe is het en hoe wordt het? (heden en nabije toekomst) – Fiscount
8 november
De zieke werknemer
Deel 1
De verplichting om het salaris door te betalen bij ziekte is een (groot) werkgeversrisico bij het aannemen van een medewerker. Los van de financiële verplichtingen, rusten op een werkgever ook nog tal van andere wettelijke verplichtingen. Daarnaast kun je als werkgever de eerste twee jaren te maken krijgen met allerlei arbeidsrechtelijke vraagstukken: hoe moet je bijvoorbeeld omgaan met een ziekmelding met terugwerkende kracht? Of met een ziekmelding na een arbeidsconflict? Wat zijn de mogelijkheden bij een niet meewerkende ‘zieke’ werknemer? Gezien de verplichtingen die op een werkgever rusten, is het van essentieel belang om de juiste stappen te zetten.
Deel 2
Wat zijn de risico’s als je verder gaat met een medewerker die 2 jaar ziek is geweest? Welke financiële voordelen c.q. nadelen zijn er in dat geval? Elk keuze in dit verband heeft verschillende (financiële) consequenties, bijvoorbeeld:
Het arbeidsconflict en mediation
Deel 1
Het ontslagrecht wordt nu eens niet behandeld aan de hand van een saaie opsomming van regeltjes, maar aan de hand van aansprekende praktijkvoorbeelden. Door deze actieve benadering komt het ontslagrecht tot leven. Kijk ook eens mee wat er allemaal verkeerd kan gaan bij het opstellen van een vaststellingsovereenkomst (vso). Veel dreigende procedures worden in de kiem gesmoord, doordat partijen alsnog schikken met een vso. Leer hier ook de valkuilen en tricks.
Deel 2
Geroddel en achterklap op de werkvloer. Het aantal spanningen op de werkvloer is sinds corona alleen maar toegenomen in Nederland. Ze komen overal voor; tussen collega’s onderling en met of binnen het managementteam. Veel werkgevers hebben de neiging om weg te kijken, maar vroegtijdige signalering van spanningen op de werkvloer voorkomt dat het plezier en de motivatie op de werkvloer afnemen. Of dat jouw medewerker zich ziekmeldt met alle bijbehorende (re-integratie)kosten van dien. Linksom of rechtsom kost het je organisatie geld.
Het arbeidsconflict en mediation – Fiscount
9 november
Verlofvormen
Nederland kent een heel scala aan verlofvormen. Het UWV heeft daar in de laatste drie jaren ook nog twee betaalde verlofvormen aan toegevoegd. Uiteraard hebben die nieuwe verlofvormen hun eigen, specifieke kenmerken. Daarmee is het ‘verloflandschap’ er niet gemakkelijker of overzichtelijker op geworden. Tijdens dit webinar behandelen we de diverse verlofvormen, waarbij we onder meer de diepte in gaan inzake aspecten van het dagloon.
Nog meer weten?
Wil je weten welke opleidingen we nog meer hebben tijdens onze kennismarathon, klik dan hier voor het totale overzicht
Prijs
Genoemde prijs is een vanaf prijs. Kijk op de website van Fiscount voor de juiste prijs.